Patiserie din Slatina, închisă temporar de DSVSA Olt

patiserieO patiserie din Slatina, zona Gară, a fost închisă temporar de către DSVSA Olt din cauza condiţiilor improprii. Controalele au fost efectuate împreună cu poliţişti ai SICE, dar şi reprezentanţi ai ITM Olt şi ai Protecţiei Consumatorului.

Acțiunea a fost desfăşurată vineri, 22 septembrie 2023, și a urmărit verificarea respectării obligaţiei agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, respectarea reglementărilor privind raporturile de muncă, dar și respectarea legislației sanitar-veterinare. Activitățile de control au vizat doi operatori economici din municipiul Slatina.

Au fost controlate o patiserie, cu două puncte de lucru, iar în urma verificărilor unul dintre ele a fost închis de inspectorii sanitari veterinari.

Polițiștii au dat, de asemenea, amenzi în cuantum de 30.000 de lei, în timp ce DSVSA Olt, a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei. Totodată, polițiștii au confiscat suma de 1.500 de lei.

„În cadrul activităților desfășurate, echipele de control au aplicat patru sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 50.000 de lei, respectiv două pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și două pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, echipele de control au dispus confiscarea a 1.500 de lei, precum și suspendarea activității unui operator economic până la remedierea problemelor identificate”, arată un comunicat al IPJ Olt.

Pin It