O slătineancă a avut reacție severă în urma vaccinării cu AstraZeneca

covid 19O slătineancă în vârstă de 46 de ani s-a vaccinat duminică împotriva noului Coronavirus la unul dintre centrele care funcționează în fostul Colegiu Agricol. În urma administrării primei doze aceasta a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic.

Femeia făcea parte din categoriile de persoane care fac parte din etapa a II-a, fiind cunoscută cu afecțiuni cronice.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), slătineanca, care nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice, s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ zece minute după administrarea serului imunologic a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

„Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina (Spitalul Județean de Urgență n.r.) pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare. La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate”, transmit reprezentanții CNCAV printr-un comunicat de presă.

 

 

 

Național

 

 

 

 

Sănătate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 57 de infecții noi cu coronavirus înregistrate în județ. De la începutul pandemiei bilanțul total al acestora a ajuns la 11.588 cazuri de coronavirus.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.