Coronavirus Olt. 20 de noi cazuri și trei decese

covid 19Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 20 de infecții noi cu coronavirus înregistrate în județ. De la începutul pandemiei bilanțul total al acestora a ajuns la 10328 de cazuri de coronavirus.

Rata de infectare la nivelul judeţului a ajuns la 0,58 cazuri la mia de locuitori. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 16 persoane au fost reconfirmate pozitiv.Grupul de Comunicare Strategică a raportat trei deces înregistrate în ultimele 24 de ore, în județul Olt, din cauza noului coronavirus.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 70 ani, din mediul rural, care pe 7 ianuarie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, ziua următoare fiind pozitivat cu infecția COVID-19. A încetat din viață în data de 20 ianuarie. Cauzele decesului au fost cardiorespirator, insuficiență respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID. Comorbidități: fibrilație atrială cronică cu alură ventriculară rapidă și sechele infarct miocardic.

Al doilea deces este al unei femei de 83 de ani, din mediul rural, internată pe 18 ianuarie la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni București, ziua următoare fiind confirmată. Decesul a survenit în aceeași zi, cauzele fiind insuficiență respiratorie manifestă, bronhopneumonie și infecția cu noul Coronavirus. Bolile asociate pe care aceasta le avea sunt hipertensiune arterială, bronhopneumopatie cronică obstructivă și fibrilație atrială.

Al treilea deces este al unui bărbat, în vârstă de 82 ani, din mediul rural, care pe 18 ianuarie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ziua următoare fiind confirmat. Pe 20 ianuarie, din păcate, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, pneumonie și infecția COVID-19, problema medicală pe care o mai avea fiind insuficiență renală cronică.
Bilanțul, de la începutul pandemiei, a ajuns la 234 de decese din cauza noului coronavirus.

Până astăzi, 22 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

645.923 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.699 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 17.628 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 21.01.2021 (10:00) – 22.01.2021 (10:00) au fost raportate 74 decese (48 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

70 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.968. Dintre acestea, 997 sunt internate la ATI.

 

 

Național

 

 

 

 

Sănătate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 38 de infecții noi cu coronavirus înregistrate în județ. De la începutul pandemiei bilanțul total al acestora a ajuns la 11.309 cazuri de coronavirus.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.