29 de rezidenți, confirmați pozitivi coronavirus la căminul de bătrâni din Slatina

camin batraniFocarul de coronavirus se extinde la căminul de bătrâni din Slatina după ce, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, vineri au fost confirmați pozitivi cu coronavirus 29 de beneficiari.

Astfel, numărul cazurilor de coronavirus la căminul de bătrâni din Slatina a ajuns la 56 dintr-un total de 270 de persoane care se află aici, 138 fiind salariați și 132 asistați social, dintre care zece sunt acum la module speciale.

În afară de cazurile de Coronavirus din azilul de bătrâni de la Slatina, din cele 74 de infecții noi raportate de autoritățile centrale vineri, au mai fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 doi angajați de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, un salariat de la Spitalul Municipal Caracal, patru polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, un angajat al CEC Bank și doi elevi de la unități de învățământ diferite. Diferența de 35 de îmbolnăviri comunicate vineri sunt cu transmitere comunitară, anunță autoritățile sanitare oltene.

Sunt internați în spitale 133 de pacienți, 21 dintre aceștia fiind în Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Aproximativ 2.900 de persoane infectate cu coronavirus s-au vindecat, au fost externați la cerere sau au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

De la începutul pandemiei, 89 de persoane au decedat din cauza coronavirusului, majoritatea dintre acestea având și comorbidități.

 

 

 

Național

 

 

 

 

Sănătate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.