62 de persoane infectate cu coronavirus la Spineni

probe coronavirusLa Centrul de Îngrijire și Asistență din comuna Spineni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt au fost confirmate pozitiv la coronavirus 62 de persoane.

Este vorba despre 44 de beneficiari ai centrului și 18 persoane care se ocupă de îngrijirea și asistența medicală asistaților social. DSP a luat deja mai multe măsuri, iar una dintre ele a fost carantinarea instituției pentru două săptămâni.

 

Prefectura Olt anunța, în cursul zilei de marți, că 44 de beneficiari și un asistent medical sunt pozitivi la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

„În data de 14 septembrie, la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat COVID-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina pe data de 13 septembrie, Secția COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2. În sensul aplicării măsurilor urgente de prevenire a răspândirii infecției cu noul Coronavirus la nivelul centrului, Direcția de Sănătate Publică Olt a declanșat ancheta epidemiologică în data de 14 septembrie, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu – 31 de persoane şi toţi beneficiarii – 71 de persoane. Marți, 15 septembrie, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu, în afara turei, în număr de 38. Din numărul de teste prelucrate – 70), rezultatele sunt 44 pozitive – 43 beneficiari și un asistent medical şi 26 negative – beneficiari. 70 de probe sunt în lucru”, se arată într-un comunicat remis de instituția Guvernului în teritoriu.

Din totalul de 70 de teste aflate în lucru, până marți seara, alte 17 persoane care se ocupă de îngrijirea și asistența medicală a beneficiarilor din centrul de la Spineni au fost confirmate pozitivat cu coronavirus.

La ora actuală în focarul instituției din subordinea DGASPC Olt sunt 44 de beneficiari și 18 anagajați infectați cu virusul SARS-CoV-2. Iar numărul acestora ar putea crește, având în vedere că alte zeci de probe sunt în lucru.

 

 

Național

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.