Coronavirus în Centrul DGASPC Olt din Spineni

test pozitiv covid 19La Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă Spineni, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, a fost confirmat un caz de coronavirus.

 

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 61 de ani, care a prezentat simptomatologie specifică coronavirusului, respectiv febră, iar în dimineaţa zilei de duminică a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost testat pentru depistarea infecţiei COVID-19, rezultatul pozitiv fiind primit luni.

„În cursul zilei de luni, 14 septembrie 2020, rezultatul testului pentru un beneficiar internat cu simptomatologie la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost pozitiv la COVID 19. Imediat, a fost informată Direcția de Sănătate Publică Olt, care a trimis o echipă pentru testarea beneficiarilor și personalului” transmite DGASPC Olt.

În total, s-au efectuat 132 de teste pentru depistarea noului Coronavirus, 71 fiind la beneficiari, iar 61 la personalul angajat.

S-au dispus noi măsuri precum prelungirea programului de lucru al personalului prezent la serviciu până la primirea rezultatelor; izolarea beneficiarilor cu simptomatologie în spațiile stabilite pentru această destinație; servirea mesei în camere, pentru beneficiari; încetarea activităților în spațiile comune; respectarea măsurilor stabilite pentru această situație în Planul de măsuri pentru combaterea și prevenirea coronavirusului, aprobat la nivelul fiecărui serviciu social din cadrul DGASPC Olt.

 

 

Național

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.