Șeful ANPC: „Puii îngălbeniți pentru a părea mai buni sunt împănați cu tulpini de salmonela periculoase!“

pui vopsitiUnele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună. „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, avertizează șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Într-o postare pe Facebook, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, susține că unii operatori economici vopsesc puii „pentru a ne induce în eroare”.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire , pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți”, a scris Horia Constantinescu, pe pagina sa de Facebook.

Șeful ANPC: „Ouăle capătă altă culoare!“

Acesta susține că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu aceste produse.

„Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase ”, a transmis Horia Constantinescu.

Șeful ANPC a mai anunțat că miercuri, 27 martie 2024, va trimite informare către absolut toate instituțiile „ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”.

Pin It