Alte două persoane conformate cu gripă au murit

trei decese din cauza gripeiDirecția de Sănătate Publică Olt a anunțat că în perioada 29 ianuarie – 4 februarie alți doi oameni au murit din cauza gripei, iar până la această dată numărul acestor cazuri a ajuns la peste 440.

Au fost înregistrate și 1.900 de cazuri de viroze și pneumonii înregistrate, peste 120 dintre bolnavi fiind internați în spitale.

„În săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie 2024, în județ s-au înregistrat 1.544 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 58 de internări, 326 cazuri de pneumonii, cu 68 de internări, și 173 cazuri de gripă confirmate, din care 155 cazuri prin teste rapide. Pacienții s-au prezentat în serviciile specializate ale unităților sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul”, se arată într-um comunicat al DSP Olt.

În acest sezon rece au fost cinci persoane care au murit din cauza gripei, trei cazuri fiind confimate cu virus gripal AH1, iar două cazuri au fost confirmate cu virusul gripal tip A, nesubtipate.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 74 de ani, din mediul rural, care a murit în data de 31 ianuarie. Pacienta era nevaccinată antigripal, cu comorbidități – hipetensiune arterială și obezitate, primind tratament antiviral – Tamiflu, rezultatul fiind pozitiv la virusul de tip A, nesubtipat.

Și un bărbat de 78 de ani, tot din mediul rural, a murit pe 3 februarie 2024 din cauza gripei. Era nevaccinat antigripal, cu comorbidități – fibrilație atrială, infarct miocardic vechi și AVC sechelar, iar pacientul a primit tratament antiviral, având rezultat pozitiv la virusul gripal tip A, nesubtipat.

 

Pin It