Alertă epidemiologică de gripă. Vizitatorii nu mai au acces în zece secții ale SJU Slatina

spitalul judetean de urgenta SJU SlatinaAlertă epidemiologică din cauza gripei. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a anunțat că, pe perioada stării de alertă, în instituție vor fi puse în aplicare mai multe măsuri pentru controlul și limitarea îmbolnăvirilor.

Astfel, se interzicea accesul vizitatorilor în zece secții ale spitalului slătinean dar și limitarea numărului acestora la un bolnav și scurtarea duratei vizitei la mai puțin de zece minute. O altă recomandare este purtarea măștii de protecție de toți cei care vin la spital, încă de la intrarea în unitatea sanitară.

De asemenea, este interzis accesul persoanelor din afara spitalului în secțiile ATI, Terapie intensivă Neonatologie, Pediatrie, Terapie intensivă Coronarieni, Terapie acută Neurologie, Oncologie, Hematologie, secțiile chirurgicale (în număr de patru n.r.) și Boli infecțioase, fiind limitat și numărul de vizitatori la un pacient și scurtarea duratei vizitei, la sub 10 minute.

Programul de vizită a pacienților internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, valabil pentru secțiile unde nu este restricționat accesul vizitatorilor, este cuprins în intervalele orare: luni – vineri – 13:30 – 17:30 și sâmbătă – duminică – 11:00 – 17:00.

Se recomandă, totodată, purtarea măștii de către toți vizitatorii încă de la intrarea în spitalul slătinean.

În județul Olt, potrivit datelor oficiale transmise de DSP Olt, din prima zi a lunii octombrie 2023 și până miercuri, 31 ianuarie 2024, au fost 269 de olteni confirmați cu gripă, din care 53 prin metoda RT- PCR – 21 pentru virusul gripal tip A nesubtipat; nouă cazuri cu virusul gripal tip A, subtip H3; 22 cazuri cu virusul gripal tip A, subtip H1 pdm 09, din care trei decese; un caz de dublă infecție cu virusul gripal tip A, subtip H1, și tip A, subtip H3. Au fost și 216 cazuri confirmate prin teste antigenice rapide – 215 confirmate pentru virusul gripal tip A, prin teste antigenice rapide, și unul pentru virusul gripal tip B, tot prin test antigenic rapid.

Pin It