DSP Olt. Alte două decese din cauza gripei

trei decese din cauza gripeiDirecția de Sănătate Publică Olt a anunțat decesele a două persoane diagnosticate cu virusul gripal AH1.

În perioada 13 - 19 februarie, în județul Olt, s-au înregistrat 861 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 27 internări, 414 cazuri de pneumonii, cu 88 internări, și 13 cazuri de gripă.

Patru persoane au murit din cauza gripei

Al treilea caz a fost confirmat și raportat în ultima săptămână a lunii ianuarie. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 81 de ani, din mediul rural – zona municipiului Caracal, având condiții medicale preexistente și era vaccinat antigripal cu produsul biologic Influvac Tetra în data de 27 septembrie 2022, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1. Bătrânul a murit în data de 13 februarie, fiind internat la Spitalul Slatina.

 

Al patrulea deces este tot al unui oltean confirmat și raportat în ultima săptămână a lunii ianuarie. Vorbim de un bărbat de 55 de ani, din mediul urban – zona municipiului Slatina, având condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1. Acesta era internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina și a murit pe 17 februarie 2023.

Din cele 13 cazuri de gripă raportate săptămâna trecută, cinci sunt femei și opt bărbați, opt fiind din mediul urban și cinci din rural.

Pin It