Alertă alimentară: Spanac cu hepatită A și morcovi cu pesticid retrase de la comercializare

spanac varzaAutoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Profi retrage din magazine un sortiment de spanac proaspăt ambalat în pungi contaminat cu virusul hepatitei A.

„Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGA 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845, ca urmare a contaminarii produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, este anunțul Profi publicat pe site-ul ANSVSA.

Produsul a fost comercializat în magazine din toată țara. ANSVSA a anunțat că și Metro a retras un sortiment de morcovi (baby carrots) din cauza depășirii limitelor de pesticid Oxamil.

 

La rândul său, Metro a retras un sortiment de morcovi (baby carrots) din cauza depășirii limitelor de Oxamil, care este un pesticid.

"În cazul în care aţi cumpărat produsele menţionate mai sus, vă rugăm să nu le consumaţi şi să le returnaţi în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 21.11.2022, urmând să

primiţi contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident", au informat reprezentanții Metro.

 

Pin It