Consiliul Județean Olt a achiziționat un computer tomograf pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina

computer tomograf️Un computer tomograf de ultimă generație a intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență Slatina. Aparatul medical a fost achiziționat printr-un proiect pe fonduri europene elaborat de Consiliul Județean Olt.

“În cadrul proiectului, în valoare de peste 4,3 milioane lei, au mai fost achiziționate o serie de aparate medicale, printre care: un aparat radiologic mobil, un aparat radiologic fix, trei ecografe cu trei sonde și Doppler, zece monitoare funcții vitale (EKG, SO2. TA) și un monitor monitor (EKG, SO2, ETCO2, temperatură centrală), un aparat de hematologie, patru aparate de triaj, trei defibrilatoare cu monitor și cardiostimulare transtoracică, un videolaringoscop, două electrocardiografe, tărgi radiotransparente pentru transport și examinare, cărucioare transport pacienți, un negatoscop”, transmite Consiliul Județean.

Pentru Sptalul Județean de Urgență Slatina urmează să fie achiziționate, până la sfârșitul anului, patru ventilatoare de cameră, trei ventilatoare portabile și un nebulizator a căror valoare depășește suma de 300.000 delei.

️”Obiectivul de investiții își propune îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și se alătură demersului permanent al Consiliului Județean de a investi în Sănătate și în modernizarea celei mai importante unități medicale din județul nostru”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

 

 

Național

 

 

 

 

Sănătate

A fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu nouă variantă „mutant” de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, care are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală. Cazul a fost descoperit în Belgia.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.