Spitalul Județean de Urgență Slatina, apel pentru donare de sânge

donare sange pentru plasmaCei care doresc să vină în ajutorul pacienților internați în Spitalul Județean de Urgență Slatina o pot face prin a se prezenta la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina cu sediul pe strada Ecaterina Teodoroiu, nr. 28, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 12:00, pentru a dona sânge.

Apelul este făcut de echipa managerială și corpul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, potrivit cărora mai multe secții se confruntă cu lipsa de sânge.

Cei mai mulți bolnavi aflați pe patul de spital care au avut nevoie de transfuzii sanguine erau internați pe secții precum Oncologie, Ortopedie și Anestezie și Terapie Intensivă, iar în ultima lună s-a simțit cel mai mult lipsa de sânge.

„În ultima lună, Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a confruntat cu o nevoie acută de sânge, numeroși pacienți internați în secțiile oncologie, ortopedie, terapie intensivă etc., necesitând transfuzii sanguine. Lipsa de sânge este unul dintre obstacolele pe care pacienții oncologici, hematologici și cei propuși pentru intervenții chirurgicale majore, în special ortopedice, le întâmpină, atunci când trebuie sa continue tratamentul specific”, a declarat Angela Nicolae, managerul Spitalului Slatina.

Potrivit sursei citate, de multe ori, managementul terapeutic al pacientului este temporizat datorită valorilor modificate ale analizelor sanguine, astfel că, nu de puține ori, un pacient are nevoie de transfuzie de sânge, pentru a putea iniția sau continua tratamentul de specialitate.

 

 

Național

 

 

 

 

Sănătate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un singur caz de infectare cu coronavirus înregistrat în județ. De la începutul pandemiei bilanțul total al acestora a ajuns la 14.593 de cazuri de coronavirus.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.