Slatina. Primul centru de vaccinare drive-through a fost inaugurat

centru de vaccinare drive through slatina 1Primul centru de vaccinare drive-through din Slatina a fost inaugurat, vineri, în imediata apropiere a Parcului Tineretului, pe Aleea Eroilor.

centru de vaccinare drive through slatina 3centru de vaccinare drive through slatina 4La inaugurare au fost prezenţi Emil Moţ - primarul Slatinei şi prefectul Florin Homorean.

În aceeași locație a fost amplasat și biroul care va înmâna celor imunizați certificatul de vaccinare.

Centrul va funcționa zilnic, între orele 15.00 şi 21.00, pentru o perioadă de trei luni. Toți cei care doresc se vor putea vaccina în mașină, fără să fie nevoie de o programare.

Imunizarea se va realiza cu vaccinuri Pfizer și Johnson&Johnson.

Vaccinarea presupune trei etape respectiv, triajul, vaccinarea efectivă și etapa post vaccinare ce va fi monitorizată în parcarea aferentă parcului sus-menționat.

Sensul unic de funcționare va fi dinspre strada Artileriei către strada Tunari.

„Decizia de a implementa acest centru de vaccinare drive-through a fost luată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acelora dintre dumneavoastră care doriți să vi se administreze vaccinul, punându-va astfel la dispoziție două fluxuri, respectiv cel pentru vaccinare cu serul Pfizer cât și cel pentru vaccinare cu serul Johnson&Johnson.

Începând de astăzi, zilnic pe parcursul următoarelor 3 luni în intervalul orar 15:00-21:00 sunt așteptate în acest centru toate persoanele care doresc să se vaccineze, inclusiv cetățenii care doresc să le fie administrată doar cea de-a 2-a doză, respectiv rapelul cu serul Pfizer. Vă reamintesc faptul că, pentru acest nou centru de vaccinare nu se solicită efectuarea unei programări, fiind suficient să vă prezentați cu actul de identitate. Le mulțumesc colegilor mei pentru buna colaborare interinstituțională și pentru efortul comun depus, aspecte ce au condus către implementarea acestui proiect”, a declarat primarul Emil Moț.

 

 

Național

 

 

 

 

Sănătate

A fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu nouă variantă „mutant” de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, care are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală. Cazul a fost descoperit în Belgia.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.