Patronii clubului în care minore erau obligate să se prostitueze, trimiși în judecată
Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe cei doi patroni ai clubului de noapte Dreams Club Caracal care au obligat mai multe minore să se prostitueze, au fost trimiși în judecată.
Emil Moţ: Materialele de protecţie vor fi distribuite la uşă de un inspector al Primăriei Slatina
Primarul Emil Moţ a transmis că a luat decizia ca slătinenilor să le fie distribuite materiale de protecţie împotriva noului coronavirus.
Al 12-lea caz de coronavirus confirmat în judeţul Olt
Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 12 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în judeţul Olt, cu unul mai mult decât în urmă cu 24 de ore.
344 de noi cazuri cu coronavirus în România
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Coronavirus Olt. Două tinere, carantinate forţat
Tinerele au încălcat măsura izolării și au părăsit domiciliul declarat la DSP Olt. Amândouă au fost amendate şi vor suporta cheltuielile perioadei de carantină.
prev
next

 

 

Tinerele au încălcat măsura izolării și au părăsit domiciliul declarat la DSP Olt. Amândouă au fost amendate şi vor suporta cheltuielile perioadei de carantină.
Două magazine din Caracal au fost sancționate cu 40.000 de lei pentru speculă cu dezinfectant de...
Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a tâlhărit un bătrân, în Slatina.
În după-amiaza zilei de luni, un bătrân de 90 de ani, din comuna Morunglav, a fost găsit mort în...
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează miercuri că nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspendă acele activităţi medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii şi...
Tot mai des apare un concept nou, acela al certificatelor de imunitate - înscrisuri oficiale...
În România au fost confirmate, până acum, 4.417 de infecții cu coronavirus și 209 decese.
67 de oameni s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360...
Un număr de 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59.315 cutii de 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania, vor fi livrate în ţară pe 13 - 14 aprilie, informează miercuri Ministerul Sănătăţii.
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Fundaţia pentru SMURD achiziţionează prima secţie de...
Un potenţial vaccin contra coronavirusului finanţat de fundaţia miliardarului Bill Gates este...
Potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în județ s-au înregistrat...
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 430...

Life style

Decizia agenției europene EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară) din perioada următoare ar putea aduce lăcustele, greierii și viermii în farfuriile europenilor, scrie The Guardian.

Nicolae Buică

Nicolae BuicaNicolae Buică, (n. 11 noiembrie 1855, Slatina — d. 1932, Bucureşti) a fost un violonist român. 

Numele său are o rezonanţă aparte în faţa tuturor înaintaşilor lui, prin educaţia profesională (elev al lui Carl Flesh la Conservatorul din Bucureşti), contactul cu repertoriul clasic de concert şi cu viaţa muzicală din străinătate, încă din ţinereţe şi dorinţa de a ridica muzica populară românească pe o nouă treaptă artistică. „Faimosul virtuoz român”, cum a fost numit de către presa germană, a depăşit stadiul cunoscut de muzică lăutărească românească în sec. XIX.

S-a născut la data de 11 noiembrie 1855 la Slatina, în judeţul Olt, într-o veche dinastie de lăutari, fiind fiul violonistului Bebe Buică.

În 1860 este părăsit de către tatăl său, care se recăsătorise, şi lăsat în grija unchiului său, Gheorghe Buică. Din 1862 cântă în taraful acestuia la berăria „Bazilescu” din Craiova, ca vioară a doua.

În 1869 este auzit aici de către violonista pregătită clasic Paula Grepell şi este recomandat de către aceasta Conservatorului din Bucuresti (cunoscându-i personal pe marii profesori ai vremii George Fontino şi Eugenia Bazelli). În acelaşi an, Nicolae Buică se mută în Bucureşti şi este primit în clasa de vioară a lui Carl Flesch.

În 1871 este absolvent al Conservatorului, iar în 1872 se căsătoreşte cu arhitecta Elvira Pop Florantin, fiica filozofului Ioan Pop Florantin, şi se mută la Paris cu aceasta, în urma unei burse. Aici îşi desăvârşeşte studiile, în 1874 primind titlul de „Mare maestru al viorii” acordat de către Conservatorul din Paris. Tot acum primeşte şi un angajament la teatrul „Alhambra” şi apare de două ori ca solist la „Kaukasisches Schloss” şi ca şef de orchestră la teatrul „Rejanne”.

În 1911, găsindu-şi primul său impresar, se alătură orchestrei unchiului său la restaurantul „Cafe-Schtieber” din Viena.

După concertul din 1912 al tarafului unchiului său Gheorghe Buica la „Abbazia-Fiume”, Nicolae Buică reuşeşte să contracteze câteva angajamente la hotelurile „Wagner” şi „Quarnero” din Rusia, unde conduce o orchestră mică. Aici, cu ajutorul unchiului său, învaţă repertoriul său de muzică populară rusească („Ei Uhnem” devine standard în repertoriul său) şi tot aici compune, în stil rusesc „Armonica” şi „Ruseasca”.

În 1914 se întoarce în ţară, odată cu începutul Primului Război Mondial, şi cântă la restaurantele „Cişmigiu”, „Enescu”, „Gradina Otetelişeanu” şi „Iordache”. La ultimul dintre acestea cântă în taraful celui mai tehnic ţambalist al Bucureştiului perioadei, Lică Ştefănescu.

În perioada 1916 - 1918 îşi câştigă şi supranumele, în Germania, de „Weltberuhmte rumanische Violinvirtuose” (faimosul violonist virtuoz român).

În 1918 participă la un recital alături de George Enescu la Teatrul Naţional din Iaşi, iar în 1921 pleacă în Turcia. Aici organizează o orchestră simfonică pe care o dirijează la „Petit Champs-Theatre”.

În perioada 1922 - 1930, îşi diversifică repertoriul, renunţând din ce în ce mai mult la repertoriul popular, având piese de Max Bruch şi Saint-Saens, „Perpetuum mobile” de Paganini sau „Zigeunerweisen” de Sarasate. Primeşte angajamente notabile la Londra („Paladeum Theater”), dar şi la Nissa („Hotel Savoy”) sau Bruxelles („Palais d'ete”).

În 1926 începe să înregistreze un număr mic de discuri, la casa de discuri Perfection Concert Record, cu piesele „Carnavalul de Veneţia”, „Hora nopţii” sau „Unde sunt copiii mei”, între altele.

În ultimii săi ani ai vieţii (1929 - 1932) a cântat în Germania. Printre cele din urmă contracte, cele mai importante sunt la München (restaurantul din cartierul Leopold-Stadt) şi Dresda („Hotel Esplanad”) 

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

Economie

Cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 vor putea fi depuse în format electronic începând...
O evaluare a sumelor care pot fi recuperate din țările unde s-au plătit avansuri ar putea fi gata...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Deşi până recent s-a crezut că acest fenomen este asociat cu reglarea temperaturii corporale, oamenii de ştiinţă au descoperit că nasurile câinilor acţionează precum nişte detectoare de căldură ultrasensibile, relatează agenţia Xinhua.
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...