Reacția medicului anestezist al copilului de 4 ani care a intrat în comă

anestezieMedicul anestezist a declarat că tipul de sedare folosit în cazul copilului de patru ani care a intrat în comă, după o vizită la stomatolog, este o practică folosită des. „Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”, a menționat bărbatul.

„Lucrurile au decurs normal până la un moment dat, la 45 de minute de la începerea intervenției, unde am avut un episod de tahicardie severă asociat cu scăderea saturației oxigenului, care a dus la un stop cardio-respirator, motiv pentru care am instituit resuscitarea cardio-pulmonară rapidă și pacientul a plecat din clinica stabilizat. Am făcut resuscitatea, în paralel am solicitata și serviciul de ambulanță pentru ajuor și împreună cu ei am decis să fie transferat.

Copilul avea nevoie de această procedura care este indicată la pacienții cu anumite probleme sau care sunt efectiv necooperanți și pentru care tratamentele stomatologice reprezință o urgență pentru ei”, a declarat medicul anestezist.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș fac verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de patru ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut anestezie, DSP aplicând deja o amendă de 20.000 de lei unității medicale, anunță MS.

Pin It