ANM. Urmează 4 zile de ger în toată țara

ger inghetUn val de aer rece va cuprinde toată țara în acest sfârșit de săptămână. Diminețile și nopțile vor deveni extrem de geroase iar în depresiuni se vor înregistra valori termice de până la -20 de grade Celsius. Și în Capitală va fi ger, cu temperaturi de -10 grade.

"Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea saptămânii viitoare. Mâine (vineri - n.r.) vorbim de vreme în răcire în nord, nord-vest și în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade. Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est", a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Digi24.

Cum va fi vremea în următoarele 4 zile

Vor fi patru zile de ger în toată țara, anunță ANM, iar ninsorile vor continua în mai multe regiuni.

"Sâmbătă, duminică, luni și marți, dar mai ales în ultimele 3 dintre cele 4 zile e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. La sfârșitul acestei saptămâni și în primele zile din săptămâna viitoare, valorile de temperatură vor scădea posibil sub -20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la București -10 grade Celsius", a mai spus Elena Mateescu.

 

Dacă valorile termice negative persistă mai mult de 4 sau 5 zile, putem vorbi de un ger persistent, susține directorul ANM. Valorile termice care se vor înregistra în intervalul precizat se vor situa sub normalul perioadei.

"Aceste valori reprezintă vreme geroasă pentru următoarele 4-5 zile, reprezinta valori mai coborâte față de ce ar fi normal. Ar trebui să înregistrăm valori cuprinse între 7-8 și - 10 grade. La nivelul temperaturilor minime sub -12, -13 grade în depresiuni, până la 0 grade în zona litoralului. Cele -20 de grade pe care le așteptăm în depresiuni reprezintă valori mai coborâte. Trebuie să luăm în considerare și durata, numărul de zile, pentru că deja mai mult de 3-4 zile consecutive reprezintă un ger persistent", spune directorul ANM.

 

 

 

 

Economie

 

 

Național

O șoferiță de 20 de ani dintr-o comună din județul Suceava a fost amendată după ce a fost surprinsă plimbând patru minori care se tineau de barele metalice exterioare ale mașinii, potrivit Monitorul de Suceava. Imaginile au apărut pe rețelele de socializare și au atras atenția polițiștilor.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.