Carne de pasăre infestată cu Salmonella, retrasă de pe piață

pui cu salmonellaMai multe probe din carne de pasăre adusă din Polonia au fost descoperite cu Salmonella de către specialiștii din cadrul DSVSA Iași. Zeci de tone de produse infestate cu această bacterie au fost retrase înainte de a fi comercializate în supermarketurile din Iași.

Specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași au analizat 6 probe de carne tocată de pasăre, carne de pasăre spate cu os adusă din Polonia. Rezultatele la probele prelevate au arătat că acestea au Salmonella.

„Au fost descoperite 15 tulpini de Salmonella nepatogenă, provenite de la 6 probe de carne de pasăre, și alte două tulpini contaminate, respectiv Salmonella enteriditis.

S-au luat măsurile necesare pentru ca produsele contaminate să nu ajungă pe piață. Din păcate, tehnologia prin care se obține carnea de pasăre favorizează dezvoltarea salmonellei, de aceea măsurile de siguranță trebuie sporite. Fie nu au fost procesate în condiții igienice, fie nu s-a făcut depozitarea corespunzătoare”, susțin specialiștii din cadrul DSVSA Iași.

Întreaga cantitate de pui importată din Polonia descoperită de specialiștii DSVSA a fost confiscată din depozitele operatorilor economici, fără să fi ajuns pe rafturile magazinelor.

 

 

 

 

Economie

 

 

Național

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat, marţi, că echipele de control ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au demarat o acţiune de control la sediul Federaţiei Române de Fotbal, de unde au ridicat mai multe documente.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.