Primul copil cu COVID internat la ATI în România

maini copilUn băiat de opt ani din Buzău este primul copil grav bolnav de COVID-19 din România care ajunge la Terapie intensivă. Potrivit medicilor, acesta a dezvoltat și un sindrom inflamator periculos, boala Kawasaki, care a fost asociat cu noul coronavirus.

Minorul a ajuns, mai întâi, în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră. Părinții săi sunt infectați cu virusul SARS - CoV - 2. I-a fost făcut testul COVID, dar rezultatul a ieșit negativ, iar medicii l-au suspectat de meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitală, unde i-a fost repetat testul. De această dată, rezultatul a ieșit pozitiv.

În urma infecției a făcut, însă, un sindrom rar - sindromul inflamator multisistem. Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă, nu are nevoie de aparate pentru a respira, însă i-au fost afectați plămânii.

Potrivit medicilor starea copilului este stabilă, nefiind nevoie de intubație. Plămânii în schimb îi sunt grav afectați de SARS-CoV-2. În urma infecției a făcut, însă, un sindrom rar - sindromul inflamator multisistem (boala Kawasaki). Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă, miercuri nu avea nevoie de aparate pentru a respira.

Simptomele au apărut în weekend, când băiatul de opt ani a început să facă febră şi să nu se simtă bine.

Băiatul a ajuns în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră. Părinții băiatului au și ei COVID-19, iar testul băiatului a ieșit inițial negativ.

A ajuns la spitalul din Buzău după ce la sfârșit de săptămână a făcut febră, a avut dureri de cap și a avut o stare somnolentă. Aici medicii au suspectat o menigo-encefalită, motiv pentru care a fost transferat la București.

Copilul a fost transferat de la spitalul din Buzău la Spitalul Gomoiu din București.

La internare i s-a făcut un nou test PCR pentru COVID care a ieșit pozitiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

Economie

 

 

Național

SNSPA, cu susţinerea altor universităţi din România, centre şi institute de cercetare, asociaţii profesionale universitare şi sprijinită de peste 800 de profesori şi cercetători români şi străini, a depus la Curtea Constituţională un punct de vedere prin care susţine sesizarea preşedintelui Klaus...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.