Meteorologii anunţă vînt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a ţării

ploi vijeliiMeterologii anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele vor depăşi 90 de kilometri la oră, transmite News.ro.

ANM a emis, miercuri, o informare, valabilă în perioada 27 martie, ora 10 – 29 martie, ”În intervalul menţionat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 60…70 km/h. Va ploua îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi cantităţi de apă de 10…15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte”, a transmis ANM.

Meteorologii au emis şi o avertizare cod galben, valabilă în intervalul 27 martie, ora 10 – 27 martie, ora 22.

”Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane rafalele vor depăşi 90 km/h”, a precizat ANM.

Ulterior, potrivit meteorologilor, codul galben se va restrânge, în intervalul 27 martie, ora 22 – 28 martie, ora 10.

”Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h”, a precizat ANM.

În Bucureşti, miercuri, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, astfel că temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

”Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (viteze în general de 40…45 km/h)”, a transmis ANM.

Joi, vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări temporare ziua, când vor fi posibile averse slabe, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h).

Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 4…7 grade.

În cursul zilei de vineri, potrivit ANM, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

Pin It