Un tren de marfă a deraiat la 25 de km de Craiova. Trafic feroviar blocat între Craiova și Caracal

tren cfr marfaACTUALIZARE 12.20 CFR SA precizează că în urma deraierii au fost avariate ambele fire de circulație, fir I Leu – Malu Mare și fir II Malu Mare - Leu. Linia CF a fost afectată pe o porțiune de 100 m pe firul I, pe o porțiune de 200 m pe firul II, au fost distruse 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp.

 

 

 

Compania transmite că reparațiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, așa că nu se poate estima când va fi redeschisă circulația feroviară în zonă. Echipele intervin cu 2 macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor; 2 utilaje multifuncționale; 1 drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii și 2 drezine pantograf care vor acționa pentru repunerea tensiunii. În acest moment circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova.

ȘTIREA INIȚLALĂ: Zece de vagoane ale unui tren de marfă s-au răsturnat și cinci au deraiat în gara Leu, la 25 km de Craiova. Circulația este restricționată, iar trenurile circulă pe o rută ocolitoare. Sunt întârzieri și de peste două ore ale trenurilor de pasageri Craiova - București.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 1:30 pe relația Craiova - Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă.

La intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 5 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte 10 s-au răsturnat. Trenul aparține operatorului privat de marfă Global Rail Solutinons, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord.

Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță.

În acest moment circulația trenurilor se va realiza pe rute alternative: Craiova – Piatra Olt – Caracal. FOTO: arhivă

Pin It