Incendiul de la Ferma Dacilor: 6 oameni au murit. Mai sunt căutate două persoane dispărute

incendiu pensiune ferma dacilor 1Tragedie în județul Prahova, în a doua zi de Crăciun. „Ferma Dacilor”, o pensiune din Gura Vadului, s-a făcut scrum marți dimineața. Șase oameni au murit, iar alte 2 persoane sunt date dispărute și căutate de autorități.

În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane care din informațiile disponibile până acum au participat la o petrecere organizată de proprietar. 18 au reușit să se evacueze la timp. Două persoane, un copil și un adult, au fost rănite. Clădirea nu avea autorizație de incendiu, iar în anul 2019 au fost făcute verificări, moment în care s-au gasit mai multe nereguli și s-au dat 6 avertismente. Autoritățile fac cercetări, un procuror se află acum la fața locului. De asemenea, Inspectoratului General al Poliției Române trimite o echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, ca să sprijine ancheta.

Cinci cadavre au găsit echipele de intervenție în primă fază iar ulterior a fost găsită și a șasea victimă. Procurorul îi consideră decedați și pe cei trei dispăruți. Este vorba despre doi copii și un adult. Aceștia sunt căutați în continuare. Autoritățile au întocmit o listă cu toți cei care se aflau la „Ferma Dacilor”, iar șansele ca cei dispăruți să mai fie în viață sunt nule. La această oră se fac teste ADN. Cele 5 victime găsite sunt carbonizate și nu pot fi identificate vizual.

Se fac teste ADN pentru identificarea victimelor carbonizate.

VIDEO Incendiu la o pensiune din Prahova: 5 adulți și 3 minori dispăruți

 

Pin It