VIDEO Incendiu la o pensiune din Prahova: 5 adulți și 3 minori dispăruți

incendiu pensiune ferma dacilor 114 echipaje de pompieri au fost activate pentru o intervenție la un incendiu masiv care a cuprins marți dimineață pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova. Din verificările efectuate, 5 adulți și 3 minori, cazați în imobil, nu au fost găsiți până în prezent.

ISU Prahova anunță că se acționează pentru stingerea incendiului cu 10 autospeciale de stingere și circa 60 de pompieri. Nu se pune problema lipsei apei, chiar dacă e o zonă izolată.

Dacă au fost persoane surprinse de incendiu, pompierii vor putea confirma după lichidarea acestuia. Când au ajuns pompierii flăcările erau foarte mari, nu s-a putut interveni pentru evacuarea eventualelor persoane surprinse în interior, susțin pompierii prahoveni.

”Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, anunță ISU Prahova.

 

Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu susține că toate persoanele care se aflau la parter s-au evacuat.

”Acțiunea este în plină desfășurare. Arde o suprafață aprox de 1000 – 1500 mp. Toată construcția e de lemn. Cei care erau cazați la parter s-au autoevacuat. O mamă de 48 ani cu un copil de 16 ani au fost asistați medical. În acest moment, forțele de intervenție încearcă stingerea incendiului din partea superioară pentru a avea acces acolo”, a precizat prefectul.

Despre cei aflați în partea superioară a cabanei spune că nu se cunoaște câți erau și în ce stare sunt.

”Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 5.45”, a mai precizat prefectul Virgiliu Nanu. Foto: DSU

Pin It