VIDEO Patru persoane găsite carbonizate pe șantierul Autostrăzii Moldovei, după o explozie la o magistrală de gaz din Vrancea

explozie magistrala de gazePatru persoane au fost găsite carbonizate în urma exploziei la magistrala de gaz de la Călimăneşti, iar alte cinci persoane au fost rănite. Victimele lucrau la construcția autostrăzii A7, denumită și Autostrada Moldovei.

Conform Hotnews.ro, autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantier. Din primele informații, cauza incidentului ar fi o eroare umană. Conducta de gaz a fost lovită de un utilaj.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a reacționat după accidentul de joi noapte, precizând că se află în legătură cu firma care execută lucrările la Autostrada Moldovei și cu autoritățile locale.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate.

Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, urmată de incendiu, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti, a informat, joi dimineaţă, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele cinci persoane rănite în urma exploziei de la Călimăneşti au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii.

Din primele informații, angajații societății care executau lucrări la autostrada A7 ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă care transporta gaz a magistralei, potrivit Ziarul de Vrancea.

Angajații companiei controlate de Dorinel Umbrărescu lucrează în trei schimburi pentru a termina mai repede drumul.

Trei răniți nu au nevoie de îngrijiri într-un centru specializat, a declarat ministrul sănătății Alexandru Rafila la Digi24.

Două victime sunt evaluate la Spitalul Bagdasar Arseni și la Spitalul Floreasca din București.

„După consultul cu echipa medicală de specialitate se va lua o decizie de îngrijire în țară sau, după caz, în străinătate”, a spus Rafila. Foto: captură youtube

Cum s-ar fi produs explozia de la Călimănești

Pin It