Brăila. Accident cu 22 de persoane rănite într-un autocar

accident autocar braila 1Accidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00,10, când poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că pe DE 584, între localitatea Bărăganul şi Însurăţei ar fi avut loc un accident rutier cu victime multiple.

accident autocar brailaInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a anunţat că 22 de persoane au fost rănite în urma unui accident care a avut loc noaptea trecută între localitatea Bărăganul şi Însurăţei.

"În jurul orei 00.10, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe DE 584, între localitatea Bărăganul şi Însurăţei ar fi avut loc un accident rutier cu victime multiple. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care, din primele cercetări, au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 47 de ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea un autocar cu care transporta 72 de persoane, cetăţeni din Republica Moldova, pe DE 584, dinspre Însurăţei către localitatea Bărăganul, ar fi lovit o semiremorcă ce se afla pe partea carosabilă, semnalizată corespunzător", precizează ISU Brăila.

19 victime au fost duse la UPU Brăila şi 3 la UPU Ialomiţa.

"Victimele transportate la UPU au între 11 şi 78 ani, sunt 10 bărbaţi şi 12 femei, dintre care o minoră. Au prezentat politraumatisme cranio-cerebrale, plagi la membre, fracturi, dureri în diferite zone ale corpului", precizează ISU Brăila.

Ceilalţi pasageri au fost găzduiţi la căminul cultural din Bărăganu.

A fost activat planul roşu de intervenţie de către ISU Brăila la ora 00,40.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, fiindu-i recoltate şi mostre biologice la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Foto: ISU Brăila

Pin It