Suceava . Copii cu dizabilităţi, bătuți, umiliți și amenințați cu moartea. Cinci femei terapeut, reținute

copilCinci femei angajate pe postul de terapeut la un centru din Suceava al unei asociaţii cu rol de integrare în societate a copiilor cu dizabilităţi au fost reținute pentru rele tratamente. Ele sunt acuzate că au lovit în mod repetat, au umilit, înjurat și amenințat cu bătaia sau chiar cu moartea mai mulți copii cu dizabilități aflați în acel centru, care nu au putut comunica părinţilor traumele la care au fost supuşi.

Potrivit Parchetului Tribunalului Suceava, victimele sunt cinci copii, iar agresiunile au avut loc în perioada 7-9 august.

„Actele de violenţă au vizat în total cinci victime minore şi au fost de diferite tipuri, respectiv lovituri cu palma în diferite zone ale corpului, smucituri agresive, tras de păr.

În sarcina fiecărei inculpate s-au reţinut fapte separate, în funcţie de numărul victimelor şi al actelor comise la date diferite. Totodată, s-a reţinut că, în aceeaşi perioadă, fiecare dintre cele 5 inculpate au pus în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, dezvoltarea fizică şi intelectuală a uneia sau mai multor victime minore, copii cu dizabilităţi (....).

Măsurile şi tratamentele care constituie rele tratamente şi care au fost reţinute în sarcina inculpatelor au vizat în total 5 victime minore şi au fost din cele mai diverse: agresiuni verbale, ton ridicat şi agresiv, ameninţări cu acte de violenţă şi moartea, înjosirea victimelor, injurii, loviri repetate, smucituri agresive, lipsa de supraveghere, reacţii autoritare, diverse corecţii fizice aplicate pentru ca minorii să execute întocmai dispoziţiile date”, afirmă procurorii.

Conform acestora, cele cinci femei angajate pe postul de terapeut au profitat de starea de vădită vulnerabilitate determinată de vârsta fragedă şi de starea de sănătate a copiilor, precum şi de imposibilitatea acestora de a comunica părinţilor traumele la care au fost supuşi de către persoane pretins calificate, care ar fi trebuit să le ofere terapie şi protecţie.

Cele cinci femei au fost reţinute și urmează să fie duse în instanță cu propunere de arestare preventivă. 

Sursa: hotnews.ro / Fotografie cu caracter ilustrativ

 

Pin It