Azilele groazei: Opt persoane au fost salvate din subsolul unui centru pentru vârstnici și persoane cu dizabilități din Mureș

casuta lu min muresPremierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi seară, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că în urma informațiilor pe care le-a primit de la Centrul de Resurse Juridice, a dispus intervenția de urgență a autorităților ”în cazul unor abuzuri și violențe inadmisibile” care ar fi fost comise împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire și asistență Căsuța Lu’Min, din județul Mureș.

azil mures 1Conform informațiilor disponibile în spațiul public este vorba despre un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice și persoane cu dizabilități.

”Conform informațiilor primite, victimele erau ținute închise și supuse unor acte de violență, necesitând de urgență intervenții medicale. Voi monitoriza îndeaproape evoluția evenimentelor pentru a mă asigura că victimele vor primi un tratament adecvat, iar vinovații vor fi trași la răspundere. Toleranță zero în astfel de situații!”, a scris premierul.

Victimele ar fi fost ținute într-un subsol, în condiții inumane, după a explicat ulterior și prefectul județului, Mara Togănel.

”De îndată am dispus mobilizarea instituțiilor cu atribuții în domeniu: AJPIS, DSP si Inspectoratul de Politie Județean Mureș, care s-au deplasat la fața locului. Au fost găsite 8 persoane care au fost preluate de echipajele SMURD pentru îngrijiri de specialitate”, a mai scris aceasta.

Și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a reacționat în urma mesajului premierului spunând că ”situația este intolerabilă” și l-a citat pe premierul Marcel Ciolacu:

azil mures 2”Așa cum a cerut și premierul Marcel Ciolacu, vinovații trebuie să răspundă! Solicit urgent Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor de această situație revoltătoare. Totodată, am dispus Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) retragerea licenței în cazul Asociației “Re-Min”, centrul “Căsuța Lu’ Min” din comuna Sântana de Mureș, sat Bărdești”.

Organizația neguvernamentală Centrul de Resurse Juridice (CRJ), care a documentat încălcările legii la cele trei azile din Voluntari, a denunțat “vânătoarea de vrăjitoare” lansată de guvernul Ciolacu după ce procurorii DIICOT au deschis dosarul azilelor groazei. Foto: Facebook / Centrul de Resurse Juridice (CRJ)

Pin It