Brașov, primul oraș din Europa care s-a angajat să reducă emisiile CO2 cu 55% până în 2030

Brasov reduce emisiile CO2Brașovul este primul oraș din Europa care s-a angajat să reducă cu 55% emisiile de dioxid de carbon până în 2030, iar până în 2050 să atingă neutralitatea climatică. Anunțul a fost făcut de primarul Allen Coliban în cadrul Conferinței Internaționale de politici publice de mediu, care se desfășoară în aceste zile la Brașov.

Conform DIGI24, Allen Coliban, a fost primul primar din Europa care a semnat ediția cu țintele revizuite ale Convenției Primarilor privind clima și energia, potrivit unui comunicat al primăriei Brașov.

Orașul se angajează să reducă cu 55% emisiile de dioxid de carbon până în 2030, iar până în 2050 să atingă neutralitatea climatică.

"Astăzi am anunțat care sunt noile planuri și noile ținte pentru Brașov, respectiv suntem și noi parte din Fit for Fifty Five, reducerea emisiilor de carbon reduse cu 55% până în 2030 și ținta de neutralitate a carbonului până în 2050. Toate aceste lucruri se transpun nu doar în ținte și în asumare, alături de alți primari europeni, a unui nou acord, ci se transpun într-un plan de măsuri pe termen mediu și pe termen lung", a precizat Allen Coliban, potrivit comunicatului.

Conform primarului Alllen Coliban, pentru a atinge cele două obiective, reducerea cu 55% a emisiilor CO2 până în anul 2030 și neutralitate climatică până în 2050, acțiunile pe termen scurt sunt:

  • diminuarea dependenței energetice prin creșterea proporției de energie verde utilizată pentru consumul clădirilor publice, condiție care va fi prevăzută în caietul de sarcini pentru achiziția de energie electrică la nivelul unităților de învățământ și a celorlalte clădiri publice;
  • proiecte de reabilitare energetică a tuturor clădirilor publice;
  • decarbonarea domeniului de încălzire;
  • dezvoltarea urbană să se poată face doar în condițiile în care aceasta este una durabilă și inclusivă;
  • creșterea suprafeței zonelor verzi;
  • mobilitate sustenabilă și transport electric în întregime până în 2030;
  • campanii de conștientizare în școli în domeniul tranziției verzi;
  • aplicarea principiilor economiei circulare, în ceea ce privește managementul deșeurilor;
  • implicarea comunității în crearea, implementarea și evaluarea strategiilor locale.

Convenția primarilor a fost lansată în 2008 în Europa, având drept ambiție să reunească administrațiile locale care se angajează în mod voluntar să atingă și chiar să depășească obiectivele UE în materie de climă și energie. În acest moment, această inițiativă este una internațională, având peste 10.715 de semnatari, din care peste 7.000 de autorități locale și regionale din 57 de țări, cu un total de 325.017.984 cetățeni. Foto: brasovcity.ro

 

 

 

 

 

Economie

 

 

Național

Rata de infectare cu Covid-19 în București este, miercuri, de 3,3 la mia de locuitori. Capitala intră astfel în scenariul roșu, alături de județele Timiș, Satu Mare și Ilfov, situație în care accesul la unele evenimente se va face cu certificatul verde.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.