Craiova. Rupere de nori, străzi și clădiri inundate (VIDEO)

inundatii craiova 1Mai multe zone din Craiova au fost inundate după o ploaie torențială, marți seară. Municipiul Craiova a fost marți sub avertizare de tip Cod portocaliu de ploi torențiale până la ora 18.30 și au fost înregistrate averse ce au cumulat 35-50 l/mp, descărcări electrice, vijelie și grindină de dimensiuni medii.

inundatii craiovaPrimarul Lia Olguța Vasilescu a anunțat că toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, iar canalizarea a refulat în mai multe zone ale urbei.

„În urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a scris pe pagina de Facebook, primarul Lia Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a postat mai multe fotografii și clipuri video cu ploaia torențiala care a inundat străzile orașului și Sala Polivalentă.

„Sala Polivalentă este una dintre instituțiile afectate azi de inundații. A fost întreruptă furnizarea energiei electrice pentru a nu se produce scurt circuit, dar centrele de vaccinare vor funcționa mâine cu program normal, in acea parte a clădirii folosindu-se generatorul. Centrul de vaccinare cu Moderna a fost mutat in aceeași clădire, dar intr-o aripă neafectată de inundații. Polițiștii locali ii vor direcționa mâine pe cetățenii care vin să se vaccineze”, a scris Vasilescu pe Facebook.

După ploaie au început primele reparații pe strada Bibescu, distrusă de ruperea de nori de marți, a anunțat primarul Olguța Vasilescu. Foto. facebook.com/liaolguta.vasilescu.1

 

 

 

 

 

 

Economie

 

 

Național

Şoferul unei basculante a fost surprins în timp ce descărca deşeuri provenite din construcţii pe un teren de la marginea Bucureştiului. Bărbatul a fost amendat cu 30.000 de lei, iar mașina i-a fost confiscată, anunțăPoliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.