A nins pe Transalpina. Șoseaua ar urma să fie deschisă la finalul lunii iunie

transalpina 2A nins pe Transalpina, șoseaua aflată la cea mai mare înălțime din România. Circulația pe DN 67 C, între Rânca și Obârșia Lotrului, este închisă, iar autoritățile speră să redeschidă traficul până la sfârșitul acestei luni. În unele locuri, stratul de zăpadă depășește încă patru metri.

transalpina 4„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă", au transmis reprezentanții DRDP Craiova, pe pagina de Facebook, unde au publicat și imagini care surprind ninsoarea de la munte.

În aceste zile se desfășoară lucrări de deszăpezire și refacere a semnalizării rutiere, pentru a putea redeschide circulația atât pe Transalpina, cât și pe Transfăgărășan.

"În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă", a mai transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Transalpina nu este singura zonă în care a nins. S-a întâmplat și în Apuseni, unde zăpada a căzut din abundență la cota 1.655. Foto: Facebook/DRDP Craiova

Pin It