Taxa Oxigen intră în vigoare peste două săptămâni

taxa oxigen bucurestiPrimăria București a instalat deja camerele de supraveghere

Mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 nu mai au voie să intre în centrul Capitalei, peste două săptămâni, iar pentru restul oraşului se va plăti o vinietă de 15 lei pe zi sau 1.900 de lei pe an, potrivit Mediafax.

Cei care au o maşină cu norma de poluare Euro 3 pot intra în Centrul Capitalei, în zona delimitată de primărie, înconjurată de artere precum Ştefan cel Mare, Şoseaua Cotroceni, Calea 13 Septembrie sau Mihai Eminescu, zonă numită ZACA.

Bucureștenii care nu vor să plătească vineta pe zi pot opta pentru abonament.

De exemplu, cei care au o maşină non euro plătesc 300 de lei pe lună sau 1.900 de lei pe an, iar pentru cei care deţin un autoturism Euro 3, taxa este de 100 de lei pentru 30 de zile şi de 700 de lei pentru tot anul.

Bucureștenii care au maşină Euro 4 pot să mai circule liniştit încă un an, dar de la 1 ianuarie 2021 și ei vor plăti taxa Oxygen.

Cel mai rău este pentru cei care au o maşină Non-euro, Euro 1 sau Euro 2, pentru că din 2022 nu vor mai avea acces deloc în Bucureşti.

Același lucru se va întâmpla și în cazul autoturismelor Euro 3, din 2024.

Cei care vor să cumpere o vinetă o pot face deocamdată doar online, de pe site-urile www.roviniete.ro / www.taxaoxigen.ro / www.vinietaoxigen.ro.

În București s-au instalat deja camerele de supraveghere care îi vor depista în trafic pe șoferii cu mașini care poluează excesiv. Camerele vor scana numerele de înmatriculare, iar cei care nu respectă legea vor plăti amenzi de până la 2.000 de lei.

Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...