Copilul care a intrat în comă după anestezie a murit

Copilul care a intrat in coma dupa anestezie a muritCopilul de 4 ani, care a intrat în comă, după ce a fost anesteziat la stomatologie, în Pitești, a murit, miercuri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, au anunțat reprezentanții unității medicale.

Băiatul a fost ținut în viață doar de aparate. O electroencefalogramă făcută la solicitarea părinților a arătat lipsa activității cerebrale.

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, a declarat, miercuri, că stopul cardio-respirator suferit de copilul de 4 ani nu a putut fi resuscitat.

„În urmă cu aproximativ jumătate de oră copilul a murit. A făcut stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat. Părinții au fost alături de el”, a spus Raluca Alexandru

Copilul de patru ani intrase în comă în urma unei anestezii generale efectuată la dentist. Miercuri după-amiaza el era în moarte cerebrală, ținut în viață doar de aparate, au precizat, pentru MEDIAFX, medicii Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Conform sursei citate, în prezența părinților săi, s-a efectuat, ElectroEncefaloGrama, care a aratat lipsa activității cerebrale.

Clinica stomatologică din Pitești FUNCȚIONEAZĂ, deși ministrul Sănătății a anunțat SUSPENDAREA

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat miercuri suspendarea activității cliniscii stomatologice din Pitești în urma tragediei copilului anesteziat care a intrat în moarte clinică. Anunțul ministrului NU corespunde cu realitatea: clinica FUNCȚIONEAZĂ în continuare. Ministrul Costache a anunțat și ce riscuri își asumă clinica dacă nu respectă decizia Direcției de Sănătate.

„Direcţia de Sănătate Publică Argeş a suspendat activitatea clinicii respective (stomatologice din Piteşti - n.red) unde un copil de patru ani a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii. (...) Clinica are suspendată activitatea. O să vă trimitem documentele DSP. În ciuda avizelor DSP, ei pot rămâne deschiși și fac contra legii. Evident că riscă  un dosar penal daca nu inchid”, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Victor Costache, într-o conferință de presă.

În urma gravului incident de luni, Clinica stomatologică din Pitești a fost amendată cu 20.000 de lei, suma maximă prevăzută pentru aceste cazuri.

Copil de 4 ani, în comă după ce a mers la stomatolog

Reacția medicului anestezist al copilului de 4 ani care a intrat în comă

Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...