Două decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore

Două decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore

Două persoane au decedat în ultimele 24 de ore din caruza coronavirusului pe teritoriul județului Olt.
Spitalul Slatina aproape că nu mai are locuri pentru bolnavii cu coronavirus

Spitalul Slatina aproape că nu mai are locuri pentru bolnavii cu coronavirus

În ultimele zile au fost foarte multe cazuri de persoane infectate cu noul Coronavirus. Situația epidemiologică din județ este în dinamică iar Blocul Medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina…
Coronavirus Olt. Nouă cazuri și un deces înregistrate în ultimele 24 de ore

Coronavirus Olt. Nouă cazuri și un deces înregistrate în ultimele 24 de ore

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 637 noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea, nouă cazuri sunt raportate pentru județul Olt.
Noul sistem de imigrare în Regatul Unit. De câte puncte este nevoie?

Noul sistem de imigrare în Regatul Unit. De câte puncte este nevoie?

Regatul Unit a stabilit mai multe detalii ale sistemului de imigrare bazat pe un punctaj, anunţat în februarie. Reuters prezintă luni un rezumat al reglementărilor aplicabile după Brexit.
Noi condiții de intrare în Grecia. Ce acte sunt necesare

Noi condiții de intrare în Grecia. Ce acte sunt necesare

Ministerul de Externe a anunțat marți că platforma pe care se completează formularul de intrare în Grecia a fost nefuncțională pentru câteva ore, însă situația s-a remediat. Ministerul îi atenționează pe turiști…
Raed Arafat, amenințat cu moartea. Poliția face verificări

Raed Arafat, amenințat cu moartea. Poliția face verificări

Raed Arafat este ameninţat cu moartea, pe Facebook, de un adept al teoriei conspiraţiei potrivit căreia viruslui SARS-CoV-2 nu există. Postarea a fost publicată aseară pe Facebook și a fost…
Peste 10,22 miliarde de lei au fost acordate prin IMM Invest

Peste 10,22 miliarde de lei au fost acordate prin IMM Invest

Numărul de credite aprobate de cei 21 de finanțatori participanți la programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii IMM Invest a ajuns la 11.589, iar volumul finanţării garantate este…

  Eveniment

  Un bărbat de 37 de ani, din comuna Ianca, este acuzat că şi-a omorât prietenul de pahar, în urma unui conflict spontan, general de gelozie, spun procurorii.
  Un bărbat de 33 de ani, din comuna Schitu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean...
  Un autoturism a ars în întregime, pe drumul naţional DN 65, în judeţul Olt, zona Pădurii Sarului.
  Muncitorul în vârstă de 32 de ani de la Alro Slatina care luna trecută a fost victima unui...

  Actualitate

  Două persoane au decedat în ultimele 24 de ore din caruza coronavirusului pe teritoriul județului Olt.
  Prefectul Florin Homorean este unul dintre ultimele cazuri confirmate în județ cu noul...
  Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de...
  Prefectul Florin Constantin Homorean se află internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina,...

  Ghidul alegătorului din țară. Procedura de vot la prezidențiale

  alegeri prezidentiale 2019Cu o zi înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, vă prezentăm un scurt ghid al alegătorului din țară, care cuprinde regulile din secțiile de vot, procedura de votare, precum și situațiile speciale care pot apărea în secția de votare.

  Peste 100.000 de români au votat în strănătate, până sâmbătă la ora 06.00. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, din cei 103.814 de votanți, 25.189 au fost pe listă de corespondență, iar 78.625 pe liste suplimentare.

  În România, procedura de votare în cazul alegerilor prezindețiale este stabilită de Legea 370/2004 care reglementează modul de organizare și desfășurare a alegerilor pentru președintele României, republicată în 2011.

  Cine poate vota

  Au dreptul să voteze cetăţenii români care au 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv.

  Nu au dreptul de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre judecătorească definitivă.

  Actele necesare pentru vot

  Alegătorul poate prezenta la secția de votare cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie precum și carnetul de serviciu militar.

  Procedura de vot

  În ziua votului, alegătorii îşi prezintă actele de identitate operatorilor de calculator, care preiau şi introduc datele personale ale alegătorilor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), conform hotărârii Autorităţii Electorale Permanente.

  Alegătorul primește un buletin de vot în interiorul căruia sunt listați toți cei 14 candidați la alegerile prezidențiale, pe două pagini, precum și partidul pe care îl reprezintă, acolo unde este cazul. Candidații sunt listați în ordinea stabilită prin tragere la sorți. Buletinul de vot trebuie să aibă, pe ficare pagină, ștampila circulară a Biroului Electoral Central.

  Ordinea candidaților pe buletinele de vot:

  1. Klaus Iohannis (Partidul Național Liberal)

  2.Theodor Paleologu (Partidul Mișcarea Populară)

  3.Dan Barna (Alianța USR-PLUS)

  4.Kelemen Hunor (Uniunea Democrată a Magiarilor din România)

  5.Viorica Dăncilă (Partidul Social Democrat)

  6.Cătălin-Sorin Ivan (Alternativa pentru Demnitate Națională)

  7.Ninel Peia (Partidul Neamului Românesc)

  8.Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)

  9.John Ion Banu (Partidul Națiunea Română)

  10.Mircea Diaconu (Alianța UN OM formată din Pro România- ALDE)

  11.Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoievici- candidat independent

  12.Ramona-Ioana Bruynseels (Partidul Puterii Umanise-Social Liberal)

  13.Viorel Cataramă (Dreapta Liberală)

  14.Alexandru Cumpănașu- candidat independent

  Alegătorii votează separat în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea "VOTAT" înăuntrul patrulaterului care cuprinde numele candidatului pentru care optează.

  După ce a votat, alegătorul are obligaţia de a introduce buletinul de vot în urnă.

  Ştampila încredinţată pentru votare se restituie preşedintelui sau acelor membri ai biroului electoral al secţiei de votare desemnaţi de acesta.

  În ceea ce privește Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), rolul cestuia este de a semnala următoarele situații:

  -persoana care s-a prezentat la vot nu a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv

  -persoanei care s-a prezentat la vot i s-a interzis exercitarea dreptului de vot

  -alegătorul care s-a prezentat la vot este arondat la secţia de votare respectivă

  -alegătorul care s-a prezentat la vot este arondat la altă secţie de votarea

  -alegătorul care s-a prezentat la vot este omis din lista electorală permanentă

  -alegătorul care s-a prezentat la vot figurează că şi-a mai exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin

  -alegătorul care s-a prezentat la vot figurează că a votat prin corespondenţă, votul prin corespondenţă transmis de acesta fiind recepţionat de biroul electoral competent

  Situații speciale la vot

  Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare un însoţitor ales de el, pentru a-l ajuta. Acesta nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secţiei de votare sau al candidaţilor.

  Solicitarea urnei speciale de vot

  Pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, din ţară, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT", buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.

  Pot solicita urna specială și persoanele care în ziua votării se află în ţară şi care din cauza specificului activităţii pe care o desfăşoară nu se pot prezenta la secţia de votare.

  Pot solicita urna specială și persoanele reţinute, deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale. În această situație, procedura de exercitare a dreptului de vot este stabilită prin decizie a Biroului Electoral Central.

  În cazul în care într-un penitenciar se solicită exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale de mai mult de 400 de persoane aflate în detenţie, cererile de votare prin intermediul urnei speciale pot fi depuse, cel mai târziu în preziua votării, la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află penitenciarul, stabilite prin decizie a biroului electoral judeţean sau a biroului electoral al sectorului municipiului Bucureşti, după caz.

  Cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele cu drept de vot internate în spitale pot fi depuse, cel mai târziu în preziua votării, la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află spitalul, stabilite prin decizie a biroului electoral judeţean sau a biroului electoral al sectorului municipiului Bucureşti, după caz.

  Primul tur al alegerilor prezidențiale din țară va avea loc pe 10 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 24 noiembrie.

  Sănătate

  Marți, 14 Iulie 2020 13:07

  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 637 noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea, nouă cazuri sunt raportate pentru județul Olt.

  Luni, 13 Iulie 2020 13:31

  Conform Direcției de Sănătate Publică Olt, județul Olt înregistrează 22 noi infecții cu coronavirus iar bilanțul total al cazurilor de la începutul pandemiei a crescut la 392.

  Luni, 13 Iulie 2020 09:17

  Încă cinci lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost confirmați, în cursul serii de duminică, cu virusul SARS-CoV-2 și, astfel, numărul total al oamenilor legii...

  Duminică, 12 Iulie 2020 13:50

  Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, 368 de cazuri de coronavirus, în judeţul Olt, cu trei mai multe faţă de ziua precedentă.

  Sâmbătă, 11 Iulie 2020 13:30

  La raportarea de sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 26 noi cazuri de coronavirus în județul Olt, bilanțul total ajungând la 365 de cazuri.

  Sâmbătă, 11 Iulie 2020 08:08

  Crește numărul de cazuri de infectare cu coronavirus la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt.

  Vineri, 10 Iulie 2020 13:05

  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire.

  Vineri, 10 Iulie 2020 10:32

  Un polițist de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, a fost infectat cu coronavirus.

  Miercuri, 08 Iulie 2020 19:32

  A fost confirmat un prim caz de COVID-19 la o clinică de stomatologie din Slatina.

  Miercuri, 08 Iulie 2020 13:21

  Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 317 în Olt, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv încă 16 persoane.

  Marți, 07 Iulie 2020 13:21

  Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marţi, 301 cazuri noi de coronavirus, în judeţul Olt, cu şapte mai mult faţă de ziua precedentă.De asemenea, GCS a raportat şi decesul cu numărul 13 din...

  Marți, 07 Iulie 2020 12:30

  Intrarea în vigoare a deciziei Curţii Constituţionale a României a făcut ca tot mai mulţi pacienţi pozitivaţi cu virusul COVID-19 şi internaţi în spitalele din judeţul Olt să nu mai fie obligaţi să...

  Național

  Raed Arafat este ameninţat cu moartea, pe Facebook, de un adept al teoriei conspiraţiei potrivit căreia viruslui SARS-CoV-2 nu există. Postarea a fost publicată aseară pe Facebook și a fost distribuită de peste 1.500 de ori.
  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că prelungirea stării de alertă, după 15...
  Tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe...

  Economie

  Economia României va înregistra o scădere semnificativă de 6% în 2020, conform previziunilor...
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru modificarea și completarea Legii...

  Life style

  Ministerul de Externe a anunțat marți că platforma pe care se completează formularul de intrare în Grecia a fost nefuncțională pentru câteva ore, însă situația s-a remediat. Ministerul îi atenționează pe turiști că pot intra în Grecia pe la vama Kulata – Promachonas, începând de...

  Atracţii slătinene

  Zona reprezentată de esplanadă şi Expo-Parc reprezintă una dintre cele mai frumoase din ţară.
  Clubul Nautic „Plaja Olt” reprezintă una dintre cele mai complete şi mai moderne baze de agrement...
  © Slatina TA. Drepturi rezervate
  Free Joomla! templates by Engine Templates