Lebădă rănită, salvată din plasele pescarilor

lebada salvata din plasa de pescuit 1O lebădă, imobilizată în plasele de pescuit, a fost găsită de pescari pe lacul de acumulare Ipoteşti.

lebada salvata din plasa de pescuit 2Comisarii Gărzii de Mediu Olt au fost sesizați că pe lacul de acumulare Ipoteşti, în dreptul localității Milcov, a fost găsită o lebădă imobilizată în firele provenite de la plasele de pescuit, care era și rănită. Pasărea a fost salvată, iar până la însănătoșirea completă va fi îngrijită de reprezentanții unei organizații non-guvernamentale din Sibiu.

„Garda Națională de Mediu Olt, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului Olt s-au deplasat în zona Milcov pentru a prelua lebăda din locaţia unde Primăria Milcov a găzduit pasărea până când autorităţile de mediu au găsit soluţia potrivită. Pentru a ne asigura că lebăda va fi în siguranţă, aceasta a fost transportată către un ONG din Sibiu care dispune de mijloace și echipamente pentru îngrijiri medicale veterinare. După recuperarea completă, pasărea va fi readusă în arealul din care a plecat”, au transmis comisarii de mediu.

 

 

 

 

 

Diverse

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.