Focar de pestă porcină la o fermă din Ipoteşti

pesta porcina confirmata in judetul oltLa Ipotești autoritățile au demarat acțiunea de eradicare a tuturor suinelor dintr-o fermă. Până acum, au murit sau au fost omorâți preventiv din cauza pestei aproximativ 3700 de porci.

Din cele 115 focare confirmate, 86 de focare sunt active.

Ferma din Ipoteşti este prima exploataţie comercială de suine afectată de pesta porcină din judeţ.

„A fost confirmată pesta porcină africană şi la o exploataţie comercială de suine aflată în localitatea Ipoteşti, unde, de astăzi, se aplică măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 3.755 capete suine, conform planului de măsuri de combatere a bolii, aprobat în şedinţa Comitetului Local de Combatere a Bolilor din data de 31 noiembrie 2019”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

De asemenea, sunt confirmate trei cazuri la mistreți vânați pe Fondul de Vânătoare 40 Dăneasa şi pe Fondul de Vânătoare 53 Orlea.

DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităților administrativ teritoriale, a cetăţenilor și a operatorilor economici pentru respectarea măsurilor, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.

 

 

 

 

Diverse

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.