Un miliardar japonez caută opt persoane care să i se alăture pentru o călătorie pe Lună, la bordul unei rachete SpaceX

apollo 11Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anunțat că va invita opt persoane care să i se alăture pentru o călătorie pe Lună la bordul unei nave spațiale a SpaceX, compania fondată de Elon Musk, scrie BBC. El a spus că va plăti pentru întreaga călătorie, astfel încât cei care vin la bord vor zbura gratuit.

Solicitanții trebuie să îndeplinească două criterii: ar trebui să promoveze „orice activitate” se desfășoară pentru „a ajuta și alte persoane și o societate mai bună” și sunt „dispuși să sprijine alți membri ai echipajului care împărtășesc aspirații similare”, a spus el.

„Vreau ca oameni din toate mediile să se alăture”, a spus el într-un videoclip pe Twitter, unde a distribuit și un link către aplicație. Misiunea, numită dearMoon, este programată pentru 2023, conform BBC, citat de Mediafax. „Am cumpărat toate locurile, așa că va fi o călătorie privată”, a adăugat miliardarul.

Maezawa, un magnat al modei și colecționar de artă, a spus anterior că intenționează să invite „artiști” pentru călătoria cu racheta Starship, dar că actualul proiect „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

 

În ianuarie, bărbatul de 44 de ani a postat online un anunț în care spunea că își caută o parteneră care să-l însoțească în spațiu. Anunțul conținea o listă de condiții și criterii: să fie singure, în vârstă de peste 20 de ani și interesate să ajungă în spațiu.

Procesul de selecție urma să fie redat într-un documentar numit „Îndrăgostiți de lună plină”. Ulterior, însă, bărbatul a anunțat pe Twitter că nu mai caută o însoțitoare în spațiu.

În 2018, Maezawa a fost ales drept primul pasager privat care urmează să zboare în jurul lunii de către SpaceX, compania deținută de Elon Musk.

Planificată pentru 2023, misiunea va fi prima călătorie a oamenilor spre lună din 1972.

 

 

 

 

 

 

Social

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.