Motivul pentru care trebuie sa-ti infasori cheile de la masina in staniol

cheie pentru masinaCheile wireless iti pot usura viata, insa reprezinta un pericol pe care hotii il pot exploata cu usurinta. Semnalul cheilor de la masina neprotejate poate fi interceptat cu usurinta de catre hoti, ce pot deschide masina de la distanta. Pentru a preveni aceasta situatie, expertii recomanda o solutie simpla si ieftina: staniolul.

Interceptarea semnalului cheilor de la masina e metoda noua folosita de hoti, prin care ‘ataca’ vehiculul de la distanta. Ei transmit semnalul unui receiver special si apoi pot deschide si porni masina de la distanta, potrivit IFLscience.com.

Atacul pacaleste masina si cheile sa creada ca se afla in proximitate. Un hot tine un dispozitiv la cativa metri de victima si chei si un alt hot se afla langa masina cu un dispozitiv asemanator, ce poate reproduce semnalul cheilor.

Pentru a preveni transmiterea semnalului, cea mai simpla solutie e sa iti infasori cheile de la masina in folie de aluminiu (sau staniol). Folia nu va permite semnalului sa fie interceptat si masina ta va fi in siguranta.

“Desi nu e solutia ideala, e cea mai ieftina,” a declarat Holly Hubert, experta in securitatea cibernetica. “Pericolul cibernetic e dinamic si in continua miscare, asa ca le e greu consumatorilor sa tina pasul.”

Metoda cea mai sigura pentru protejarea cheilor de la masina e o husa Faraday, captusita cu un material metalic ce previne interceptarea mesajului. Alte solutii ieftine includ tinerea cheilor intr-o cutie de metal, o conserva sau chiar in cuptorul cu microunde sau in frigider.

 

 

 

 

 

 

Social

Diverse

Forma fizică a președintelui Klaus Iohannis a generat, vineri dimineață, un val de reacții pe rețelele sociale, după ce șeful statului și-a arătat mușchii brațelor în momentul vaccinării împotriva Covid.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.