Cea mai mare amendă dată unui șofer vreodată în România

politisti cea mai mare amendaUn șofer din România a reușit o performanță foarte greu de egalat. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, din Siret, județul Suceava, a bifat 16 contravenții în doar câteva zeci de minute. Astfel, el s-a ales cu cea mai mare amendă dată vreodată unui șofer pe teritoriul țări noastre. Polițiștii de la Rutieră l-au sancționat cu incredibila sumă de 20.880 de lei.

De asemenea, el va avea permisul suspendat timp de patru ani, până în 2024. Oamenii legii îl urmăreau pe șofer și au bifat 16 infracțiuni comise de acesta. Printre nereguli s-au numărat: viteză excesivă, adică peste 100 de km/h în localitate, neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind înregistrate la ore diferite și la indicatori kilometrici diferiți, astfel că ele au fost cumulate. Într-un final, cei doi polițiști care au început cursa de urmărire împotriva șoferului indisciplinat au reușit cu greu să-l oprească.

„Permisul suspendat până în 2024… Amendă de 20.880 lei…

Acestea sunt cele mai mari sancțiuni date vreodată unui șofer și de ele a „beneficiat” un tânăr de 20 de ani din orașul Siret, județul Suceava.

16 nereguli la regimul rutier au identificat polițiștii suceveni, în timp ce îl urmăreau pe acesta pentru că nu a oprit la semnalele lor.

 

Nu este nici o greșeală, abaterile constând în viteză excesivă (mult peste 100 de km/h în localitate), neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind înregistrate la ore diferite și la indicatori, kilometri diferiți, astfel că au fost cumulate.

O singură înregistrare a radarului privind viteza excesivă înseamnă 90 de zile de suspendare a permisului.

Într-un final, Ionuț și Mihai, cei pe care îi vedeți în poză, alături de colegii lor, au reușit să-l blocheze pe tânărul teribilist, înainte de a pune în pericol viața cuiva.

Vă rugăm să conduceți prudent, pentru a nu vă pune viața în pericol… atât pe a dumneavoastră, dar și pe a celorlalți participanți la trafic!

O seară liniștită!”, se arată într-o postare a oficialilor de la Ministerul Afacerilor Interne.

650.000 de euro e cea mai mare amendă din circulaţie

La elveţieni nu e loc de întors şi amenzile se calculează procent din avere. Cu cât eşti mai bogat, cu atât eşti “mai” amendat.

 Pe locul 1 în istoria amenzilor rămâne un elveţian care a condus în 2010 un Mercedes-Benz SLR cu 300 de km/h şi a fost taxat fără discuţii cu 650.000 de euro. Pe locul doi în top e tot un elveţian care a fost prins în Ferrari cu 56 km/h peste viteza regulamentară şi a plătit 250.000 de euro amendă, procent din averea netă estimată la 23 mil. $.

FOTO Politistii care au aplicat amenda record - Facebook/Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Pin It