Stațiunea Albena se închide din lipsa de turiști

Albena BulgariaStațiunea Albena a început închiderea treptată a hotelurilor ca urmare a scăderii considerabile a numărului de turiști.

Se pare că Bulgaria ar fi ajuns în această situație după ce Germania a decis să suspende zborurile către coasta de nord a Mării Negre bulgare și a emis chiar o avertizare de călătorie în zonele Blagoevgrad, Dobrici și Varna, scrie Ziare.com.

Măsurile luate de autoritățile germane nu se opresc, însă, aici. Cetățenii germani care sosesc dintr-una dintre destinațile cu risc crescut de infectare din Bulgaria vor fi testați obligatoriu.

"Situația epidemiologică din complexul turistic este calmă. Până în prezent nu există date privind turiștii infectați. Săptămâna trecută, complexul Albena a avut peste 8.000 de turiști, săptămâna aceasta sunt deja în jur de 6.500", a declarat Hristo Penev, managerul complexului Albena, citat de Duma.

Potrivit lui Penev, până acum au existat doar cazuri de infectare în rândul personalului complexului, nu și al turiștilor.

Presa bulgară scrie ca ministrul Turismului, Mariana Nikolova, s-ar fi întâlnit cu reprezentanții turroperatorilor germani, cu care a discutat deschis posibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile COVID-19, deoarece datele oficiale legate de pandemie i-au făcut pe turiștii germani să renunțe la vacanțe. Totul a pornit după ce în presa germană au apărut mai multe mărturii cu privire la nerespectarea regulilor de protecție împotriva COVID-19 în stațiunile de pe litoralul bulgar. Tot în presa germană au apărut informații despre numărul redus de specialiști din această țară, respectiv că în toată Bulgaria nu există mai mult de 160 de specialiști în boli infecțioase, dar și despre lipsurile din sistem.

 

 

 

 

 

 

Social

 

 

Life style

Un bărbat din Canada a fost pus sub acuzare pentru că dormea în timp ce mașina lui Tesla, aflată în modul Autopilot, a atins viteza de 150 km/oră, informează BBC.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.