Netflix și Youtube reduc traficul în Europa

Netflix si Youtube reduc traficul in EuropaYouTube și Netflix acţionează după ce comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming să reducă din calitatea înregistrărilor video pentru a preveni blocarea reţelei de internet.

UE a cerut Netflix să întrerupă transmiterea filmelor HD pentru a evita colapsul internetului

Netflix a anunţat că va reduce cu 25% traficul din Europa pentru a păstra o bună funcţionare a infrastructurii de internet. Compania a decis să dea curs cererii formulate de Comisia Europeană, care a solicitat ca platformele de streaming să limiteze traficul online.

De asemenea, platforma YouTube a companiei Alphabet Inc a anunţat vineri că va reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului în contextul în care mii de europeni, izolaţi din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă şi urmăresc înregistrări video acasă, informează Reuters.

Comisarul Thierry Breton a facut joi apel la responsabilitatea serviciilor de streaming pentru a preveni colapsul infrastructurii.

"Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut.", a notat Comisia Europeană.

 

 

 

 

 

 

Social

 

 

Life style

Un bărbat din Canada a fost pus sub acuzare pentru că dormea în timp ce mașina lui Tesla, aflată în modul Autopilot, a atins viteza de 150 km/oră, informează BBC.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.