Jane Fonda, arestată a patra oară

jane fonda arstata pentru a patra oaraActriţa americană Jane Fonda, în vârstă de 83 de ani, a fost arestată a patra oară în ultima lună la un protest organizat în Washington, vineri, şi şi-a petrecut noaptea după gratii, potrivit tmz.com.

Vineri, Jane Fonda a fost arestată pentru a patra oară în fața Capitoliului american, pentru că a participat la o demonstrație neautorizată. Alături de ea au fost arestate alte 45 de persoane, printre care s-au numărat actriţele Catherine Keener şi Rosanna Arquette şi actorii Ted Danson şi Sam Waterson.

Fonda, câștigătoare a două premii Oscar, a declarat în urmă cu peste patru săptămâni că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice.

Astfel, începând din 11 octombrie, Fonda a fost arestată în fiecare vineri.

La fel ca în săptămânile precedente, lui Fonda i s-au pus cătuşe şi a fost urcată într-o dubă de poliţie. De data aceasta, veterana actriţă şi-a petrecut noaptea după gratii.

Jane Fonda a anunțat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simțit inspirată "de mișcarea incredibilă creată de tineretul nostru".

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face față schimbărilor climatice.

Fonda a câștigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul "Klute" al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obținut pentru partitura din drama "Coming Home/Întoarcerea acasă", semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului și pentru cauza femeilor și pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciții de fitness în anii 1980.

 

Life style

Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...