Un meteorit „neobișnuit de mare” a transformat noaptea în zi în Norvegia (VIDEO)

meteorit norvegiaUn meteorit „neobișnuit de mare” a luminat pentru scurt timp cerul Norvegiei, duminică, creând un joc de lumini spectaculos și sunete în timp ce a traversat cerul, iar o parte din el este posibil chiar să fi căzut pe Pământ, spun experții, conform Reuters.

Nu au fost raportate stricăciuni sau victime. Astrul a început să fie vizibil în jurul orei locale 1:00, iar pe rețelele sociale au circulat clipuri video care arată o sclipire rapidă de lumină în Holmestrand, la sud de Oslo.

Agenția norvegiană care studiază meteoriți a anunțat că analizează imaginile și clipurile video pentru a descoperi originea meteoritului și destinația sa.

Datele preliminare sugerează că meteoritul ar fi lovit Pământul într-o zonă împdurită, Finnemarka, la 60 de kilometri vest de capitala norvegiană Oslo.

Unul dintre experții de la agenție spune că meteoritul a călătorit pe cer cu 15-20 kilometri pe secundă și s-a aprins pe cerul nopții pentru cinci-șase secunde.

„Ceea ce am văzut noaptea trecută a fost o rocă mare călătorind cel mai probabil între Marte și Jupiter, din zona centurii de asteroizi”, a spus el. Foto: Captură Twitter/@astronewth>


 

 

 

 

 

 

Social

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.