Acești hoți părăsesc nestingheriți un magazin din SUA (VIDEO)

hoti suaUn clip video devenit viral, care înfățișează doi hoți ieșind dintr-un magazin TJ Maxx din Los Angeles cu marfa furată în mâini, în miezul zilei, fără să fie opriți de către angajați, este considerat ilustrarea perfectă a situației actuale a criminalității din Statele Unite, unde infractorii au devenit tot mai îndrăzneți și sfidează forțele de poliție.

Multe orașe americane au înregistrat în ultima perioadă o creștere semnificativă a infracțiunilor, multe dintre ele violente, pusă de unii analiști pe atitudinea anti-poliție adoptată de activiștii radicali și pe eforturilor intense ale stângii politice de scădere a bugetelor forțelor de ordine.

Furt în miezul zilei

Filmarea, care a fost postată pe Instagram, arată doi bărbați de culoare ieșind dintr-un magazin TJ Maxx din Granada Hill, o suburbie aflată la circa 40 de km nord-vest de centrul metropolei Los Angeles. Incidentul a avut loc în miezul zilei, când magazinul era plin de clienți, între orele 12:30 și 13:30.

Cei doi bărbați au în mâini mai multe obiecte de îmbrăcăminte sustrase din magazin. Unul dintre ei duce în spate o geantă supradimensionată în care a îndesat marfa furată, în timp ce partenerul său are în mâini, printre altele, mai multe perechi de jeanși și jachete.

Cei doi hoți ies din magazin fără să fie opriți de către personalul TJ Maxx sau de agenții de securitate. Singurul care-i urmărește în parcare pare să fie cel care filmează scena.

În timp ce hoții ies din magazin și se îndreaptă spre o mașină, bărbatul care filmează afirmă, adresându-se celor doi suspecți: „Arată grozav… Ce se întâmplă, băieți? Vreau să văd cât de departe ajungeți.”

Filmarea se termină cu cei doi bărbați plecând cu mașina din parcarea magazinului, având la ei marfa furată.

Incidente cu repetiție

Sergentul Jaretta Sandoz, de la Departamentul de Poliție din Los Angeles, a declarat într-un interviu pentru CBS că incidentul filmat are cel mai probabil drept cauză așa-numita Proposition 47, care a micșorat pedepsele criminale pentru furturi de bunuri cu valoare mai mică de 950 de dolari. Suspecții prinși furând bunuri cu o valoare mai mică de acestă sumă primesc acum doar o contravenție. „Dacă (hoții) sunt prinși, probabil vor primi echivalentul unei amenzi de circulație,” a spus Sandoz. „Deci nu iau problema la modul serios.”

Referindu-se la furtul din magazinul din Granada Hill, sergentul Sandoz a afimat: „(Hoții) nici măcar nu au fugit, au ieșit din magazin, iar acest lucru transmite un mesaj… că infractorii au câștigat.”

„Angajaților de la TJ Maxx li s-a spus că, în aceste circumstanțe specifice, nu se merită să meargă și să atace în mod fizic, să-i oprească pe cei care ies din magazin cu marfa. Deoarece aceste firme au asigurări,” a declarat sergentul Sandoz.

Tags: , ,

 

 

 

 

 

 

Social

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.