Care ţări s-au deschis şi primesc turişti

cipruGraţie campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, multe țări europene, dar şi de pe alte continente primesc fără carantină turiștii care au fost vaccinați sau au fost testați negativ pentru Covid, iar în viitorul apropiat își vor deschide frontierele tot mai multe țări, scrie Sigma Live, citat de Rador.

Israel

Israelul, care este înaintea tuturor celorlalți în cursa globală de vaccinare, este gata să primească din nou turiști de la sfârșitul lunii mai. Călătorii trebuie să se conformeze cerințelor autorităților, inclusiv prin prezentarea unor dovezi privind vaccinarea şi a unor teste de diagnostic negative. În prezent, cetățenilor non-israelieni li se permite să intre în țară în condiții foarte stricte și numai pentru anumite motive, cum ar fi deţinerea calităţii de clerici, corespondenți străini de presă, studenți, sportivi și artiști. În orice caz, este necesară permisiunea autorităților competente cu 14 zile înainte de călătorie și un test negativ cu 72 de ore înainte de plecare. Dar pentru că certificatele de vaccinare vor începe să se aplice atât în ​​UE, cât și în Regatul Unit, Israelul speră să primească în siguranță călători vaccinați începând de luna viitoare pentru o perioadă de probă, în perspectiva deschiderii totale pentru turiști, posibil începând cu luna iulie.

Grecia

Grecia a ridicat carantina obligatorie pentru călători, încercând o deschidere pilot a pieței turistice, înainte de deschiderea oficială a sezonului turistic pe 14 mai.

Concret, Grecia anulează carantina obligatorie de șapte zile pentru călătorii din UE, Regatul Unit, Statele Unite, Serbia, Israel și Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, vizitatorii trebuie să deţină un certificat de vaccinare sau un test negativ pentru Covid realizat cu 72 de ore înainte de sosirea în țară.

Cipru

Cipru urmează un model de clasificare a țărilor pe baza evaluării tabloului epidemiologic al diferitelor țări.

Pentru pasagerii din țările aflate în categoria verde nu se solicită prezentarea unui test PCR pentru COVID-19 și nici nu este necesară autoizolarea. Pasagerii din țările din categoria portocalie pot fi supuși unui test molecular la sosirea în Cipru. Pasagerilor care vin din țările aflate în categorie roşie li se cere: a) să efectueze un test de laborator cu cel mult 72 de ore înainte de plecare și să aibă un certificat, care să dovedească un test PCR negativ pentru virus și b) să efectueze un test de laborator la sosirea în Republica Cipru. Pentru țările din categoria gri, intrarea în Cipru este permisă numai cetățenilor ciprioți și membrilor familiilor acestora (soții lor străini și copiii lor minori) și cetățenilor europeni, cetățenilor din Spațiul Economic European (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și din Elveția.

Croaţia

Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot intra liber în țara de la Marea Adriatică începând cu 1 aprilie. De asemenea, orice turist care prezintă un test molecular negativ sau poate dovedi că a trecut prin boală și a dezvoltat anticorpi, cel puțin în ultimele șase luni (condițiile certificatului verde digital european), poate trece graniţa țării. Anterior, Croația solicita un test molecular negativ și impunea o carantină de zece zile.

Franţa

Franța își deschide frontierele pentru călătorii din Marea Britanie dacă au un test PCR negativ pentru coronavirus, efectuat în termen de 72 de ore de la plecare. Totuşi aceştia vor fi obligaţi să stea în carantină timp de șapte zile după sosire, urmând a fi supuşi unui nou test.

Citește știrea integrală pa VACANȚA INFO 

 

 

 

 

 

 

Social

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.