O tânără româncă, condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea unui mare sportiv

Adrian Murphy si Diana CristeaAdrian Murphy, septuplu campion al Irlandei la dans sportiv, a fost găsit decedat în urma unei doze fatale de "Respirația Diavolului", strecurată în băutura sa. Românca Diana Cristea (19 ani) și partenerul său Joel Orsei (25 de ani) au fost găsiți vinovați pentru uciderea britanicului și condamnați la închisoare pe viață.

Crima s-a petrecut în vara anului 2019, când Adrian Murphy era profesor de dans și coregraf la "Royal Academy of Dance" din Londra. Diana Cristea, o româncă stabilită în Anglia, și iubitul ei Joel Orsei au folosit un drog pe bază de scopolamină, substanță folosită des în "violurile de la prima întâlnire", numită și "Respirația Diavolului", pentru a-l lăsa inconștient pe Murphy și a-l jefui.

Diana Cristea, o româncă stabilită în Anglia, condamnată pe viață pentru uciderea unui mare campion la dans sportiv

Doza folosită de cei doi a fost mult prea mare, iar ceea ce trebuia să fie un jaf, s-a transformat în crimă. La scurt timp după eveniment, Diana Cristea a postat lucrurile furate din apartamentul lui Adrian Murphy pe un site de vânzări on-line și a folosit un card al victimei pentru a cumpăra alte gadget-uri în valoare de 2.500 de euro.

Mai mult, Cristea și Orsei au creat un cont în numele lui Adrian Murphy, dar cu adresa lor, și au încercat să achiziționeze bijuterii în valoare de peste 80.000 de euro.

Astfel a reușit poliția britanică să dea de urma lor. Românca a fost acuzată și găsită vinovată de complicitate, primind o sentință pe viață, dar nu mai mică de 16 ani, în timp ce Joel Orsei, autorul propriu-zis al crimei va sta în închisoare minimum 32 de ani. "Ai participat activ și de bună voie la acest plan. Știai pentru ce este folosită scopolamina și ce efecte poate avea", și-a motivat sentința judecătorul cazului, potrivit BBC.

Sora lui Adrian Murphy, Majella, a dat ochii cu Diana Cristea la tribunal: "Mi-ai furat fratele! Ești un om de mai joasă speță decât partenerul tău și o adevărată rușine. E foarte greu pentru mine să nu te urăsc, dar refuz să te urăsc și să fiu ca tine, așa că te iert", a spus aceasta. Adrian Murphy și Diana Cristea / Foto: BBC / colaj digisport.ro

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.