Lăutari celebri acuzați că au primit ajutoare de la stat cu acte false în timpul pandemiei. 99 de persoane sunt audiate

perchezitiiMai mulţi lăutari celebri sunt vizaţi de procurori şi poliţişti, într-un dosar de înşelăciune. Potrivit unor surse judiciare, printre cele 99 de persoane care sunt aduse cu mandat la audieri, joi dimineaţă, se află şi Toni Ialomițeanu, frații Cocoș și Silvian Voicu, fratele lui Dan Bursuc. Aceştia ar fi obţinut sprijin de la stat în pandemie, în baza unor documente false.

Potrivit anchetatorilor, din martie anul trecut, aceştia ar fi încasat indemnizaţii de 4500 de lei lunar.

Prejudiciul estimat de poliţişti se ridică la 1,5 milioane de lei.

În acest dosar în care se fac cercetări pentru fapte de înșelăciune au fost puse în aplicare joi dimineață 99 de mandate de aducere, în București și județele Călărași și Dâmbovița.

Potrivit probelor administrate, din martie 2020 până în prezent, 99 de persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice. Indemnizațiile erau în cuantum de 4.500 lei/ lună. Prin aceste fapte s-a ajuns la un prejudiciu de 1.500.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Foto: Facebook Poliția Română

 

 

Pin It