Tânăra timișoreancă adeptă ISIS, condamnată la închisoare pentru propagandă teroristă

tanara timisoara adepta isis condamnare propagandda teroristaLivia Maria Băilă, tânăra din Timişoara în vârstă de 33 de ani, bănuită de legături strânse cu membri ai grupării ISIS, a fost condamnată definitiv pentru propagandă teroristă. Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o la un an, cinci luni şi 10 zile de închisoare cu executare pe adepta Statului Islamic.

În luna mai 2020, femeia suspectată de terorism a fost reținută de DIICOT Timiș, după ce a fost audiată. Ea are 33 de ani și locuieşte în Nădlac. Anchetatorii au făcut percheziţii şi au constatat că este adeptă a Statului Islamic. După ce a fost audiată timp de 10 ore, procurorii DIICOT au decis ca femeia să fie adusă la București, la Înalta Curte de Casație și Justiție. La ieșirea de la audieri, tânăra a susținut că este nevinovată.

”Pe nedreptate m-au ridicat. De handicapați”. Întrebată dacă ea crede în ideile Statului Islamic, aceasta a susținut „nu este vorba despre asta. E vorba de o prostie de-a lor, nu de a mea. Trei telefoane mi-au stricat. Fără dovezi, fără nimica. Vreau să văd ce au găsit în casă, mitraliere prin pereți, bombe pe sub pat. Nu am ce să comentez. Eu nu am nicio idee despre asta. Ce are dacă înveți o limbă străină? Faci un lucru grav, eu nu cred asta. Vorbești engleză, vorbești italiană. Așa și mie – dacă îmi place limba arabă care e problema?”, a susținut fata.

Procurorii DIICOT au arătat că tânăra devenise adeptă a Statului Islamic de mai bine de un an. De atunci ea a început un proces de radicalizare. Femeia a fost monitorizată după ce s-a descoperit că accesa site-uri extremiste și transmitea mesaje de încurajare. Ea își crease zeci de adrese false pe rețelele de socializare, prin care comunica și folosea cartele de telefon preplătite.

În mediul virtual, ea și-ar fi arătat disponibilitatea să meargă în zonele de conflict sau să faciliteze accesul în Europa și in România a luptătorilor Statului Islamic.

Citește mai multe:

Descinderi DIICOT: Prima femeie suspectă de TERORISM

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Justiție

Doi olteni, care au fost condamnați la închisoare cu executare, au fost ridicați miercuri de la domiciliu de polițiștii olteni, pe bază de mandat, și duși la penitenciarul din Craiova pentru a-și ispăși pedepsele.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.