Bercea Mondial, înapoi la închisoare

bercea mondialSandu Anghel, cunoscut și sub numele de Bercea Mondial, a fost eliberat condiționat anul trecut însă acum se întoarce în închisoare.

Magistrații Curții de Apel Craiova au dat sentința definitivă în dosarul în care interlopul și fiul acestuia, Laurențiu Anghel, zis Procuroru’, au fost judecați și condamnați pentru infracțiunea de tentative de omor asupra lui Valeriu Matei, fost viceprimar al municipiului Slatina. Fapta a fost comisă de cei doi în urmă cu peste zece ani, în ianuarie 2009.

Sandu Anghel are de ispășit în spatele gratiilor 13 ani iar băiatul său, Laurențiu, a fost condamnat de Tribunalul Olt la 9 ani de închisoare, în regim de detenție.

Miercuri, judecătorii Curții de Apel Craiova au respins apelurile declarate în proces de Sandu și Laurențiu Anghel, Valeriu Matei, victima acestora, și de Parchet.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchet, inculpatul Anghel Laurenţiu şi partea civilă Matei Valeriu. Admite apelul declarat de inculpatul Anghel Sandu. Desfiinţează, în parte, sentinţa sub aspectul laturii civile. Reduce cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul Anghel Sandu către partea civilă Matei Valeriu, de la 40.000 de euro la 10.000 de euro, sumă ce va fi plătită în lei la cursul valutar al Băncii Naționale Române din data plăţii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu contravin prezentei decizii. Obligă pe apelantul parte civilă Matei Valeriu la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Obligă pe apelantul inculpat Anghel Laurenţiu la 800 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu rămân în sarcina statului. Definitivă. (…)”, se precizează în hotărârea instanței de judecată din 7 octombrie.

Bercea Mondial și Procuroru’, se întorc acum la închisoare. Mandatele de executare au fost emise de Tribunalul Olt şi puse în aplicare de poliţiştii din Mehedinţi.

Bercea Mondial a fost săltat de pe stradă în Drobeta Turnu Severin și încarcerat după noua condamnare la 13 ani de închisoare.

„Polițiștii Serviciului de Investigatii Criminale - Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin, au identificat doi bărbați, de 53, respectiv 32 de ani, din Drăgănești, judetul Olt și din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 13 ani, respectiv 9 ani. Cei doi au fost condamnati de Tribunalul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor”, au transmis poliţiştii din Mehedinţi.

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.