Încălcarea măsurilor ordinului de protecție se pedepsește cu închisoare până la 5 ani

incalcare ordin protectiePlenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, un proiect de lege potrivit căruia încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Proiectul de lege modifică Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi are ca obiect de reglementare instituirea asistenţei juridice obligatorii a persoanei care solicită emiterea ordinului de protecţie, precum şi înăsprirea pedepsei pentru persoanele care încalcă ordinul de protecţie.

"Asistenţa juridică a persoanei care solicită ordinul de protecţie este obligatorie. (...) Dacă victima nu are avocat, i se va acorda asistenţă juridică din oficiu", se arată în proiect.

Acesta mai menţionează că încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie şi prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

 

 

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Juridic

Ministerul Muncii ia în calcul, la propunerea patronatelor şi sindicatelor, să modifice Codul Muncii, ţinând cont de schimbările care s-au produs pe piaţa forţei de muncă din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.