Legea mirosurilor. Amenzi de 100.000 de lei pentru firmele care deranjează olfactiv

legea mirosului poluare olfactivaLegea aduce obligaţii suplimentare pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv”.

Legea mirosurilor intră în vigoare astăzi. Legea aduce obligaţii suplimentare pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv”.

Conform mediafax, legea mirosurilor, care se va aplica de joi, va aduce obligaţii suplimentare pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv" - obligaţia expresă de a avea sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv, precum şi deţinerea şi respectarea unui plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort.

Pentru nerespectarea acestor obligaţii sunt prevăzute amenzi care ajung până la 100.000 de lei, existând şi riscul închiderii activităţii.

Aceeaşi sursă notează că Guvernul trebuie să vină curând cu o hotărâre prin care să completeze cadrul legal, altfel noile obligaţii nu se pot aplica.

Legea obligă firmele şi alţi operatori economici să elaboreze planuri de gestionare a disconfortului olfactiv, printre altele. Este vorba de cei care pot genera disconfort olfactiv.

 

 

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Juridic

Ministerul Muncii ia în calcul, la propunerea patronatelor şi sindicatelor, să modifice Codul Muncii, ţinând cont de schimbările care s-au produs pe piaţa forţei de muncă din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.